Кукурудза

Кукурудза – це одна з древніх рослин на Землі, яка за своєю популярністю та поширеністю поступається лише рису та пшениці. Цукрова кукурудза є єдиним представником свого роду і належить до сімейства злакових. Крім цього, даний рід включає ще кілька підвидів. Багато вчених стверджують, що саме кукурудза справила значний вплив на розвиток різноманітних високорозвинених зернових культур. Дане судження пояснюється тим, що кукурудза зайняла значне місце у високопродуктивному землеробстві. У Європі зернова рослина з'явилася після відкриття Американського континенту і незабаром підкорила більшу частину світу. На сьогоднішній день вона є однією з найбільш значущих харчових культур, яка вирощується людством. Найбільші виробники цих злаків це:

  1. США.
  2. Китай.
  3. Індія.
  4. Бразилія.
  5. Мексика.
  6. Аргентина.
  7. Франція.
  8. Італія.

Популярність даного харчового продукту полягає в тому, що він широко застосовується в кулінарії та промисловості. З кукурудзяного білка одержують штучні волокна, крохмаль, клей, папір, а також інші речовини, які можуть використовуватись у медицині.

Кукурудза

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ КУКУРУЗИ

Ця дивовижна рослина не тільки смачна і солодка, але ще має цілу низку вітамінів і мікроелементів:

  • вітамін А;
  • вітамін В1;
  • вітамін В2;
  • ніацин;
  • вітамін В5;
  • вітамін В6;
  • фолієва кислота;
  • вітамін С;
  • вітамін Е;
  • вітамін До.

Мікроелементи:

  • кальцій;
  • калій;
  • магній;
  • фосфор;
  • натрію.

Якщо часто вживати кукурудзу в їжу, то вона сприятиме зниженню поганого накопичення холестерину в крові. Також цей злак стане дуже корисним для тих, хто постійно сидить на дієтах, тому що в ньому міститься невелика кількість калорій. Кукурудзяна нерафінована олія рекомендується як профілактика та лікування таких захворювань як: цукровий діабет, атеросклероз та ожиріння. Однак, навіть це ще не всі корисні властивості, якими володіє кукурудза - рослина має сечогінну і жовчогінну дію, тому рекомендується для тих, хто страждає підвищеним артеріальним тиском і набряками.

ЗАСТОСУВАННЯ КУКУРУЗИ У МЕДИЦІНІ

У медицині дуже часто застосовують кукурудзяні приймочки (або як ще кажуть – кукурудзяні волоски), щоб отримати з них цінні лікарські препарати. Вчені встановили, що рідкий екстракт кукурудзяних приймок здатний підвищити секрецію роботи жовчного, тому дана консистенція корисна при холецистит і гепатит.

ЩО ВІДРІЗНЯЄ КУКУРУЗУ ВІД ІНШИХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

Кукурудза суттєво відрізняється від інших зернових культур більш потужною кореневою системою, листям, стеблами, суцвіттям та зернами. Що стосується кореневої системи, то вона мочкувата і рівномірно розподіляється з різних боків. Стебло досягає 5 метрів заввишки. Листя довге і довгасте. Зерно кукурудзи відрізняється від інших культур за своїм зовнішнім виглядом.